Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія відповідальна за продовження війни на Донбасі, - 70% українців

  • 21.04.2021, 14:15
  • 541

70% респондентів головною причиною, яка заважає припиненню війни на Донбасі, відзначають небажання з боку влади Росії закінчити цей конфлікт

Такі дані опитування, здійсненого Українським інститутом майбутнього (UIF) за сприяння «Нью Імідж Маркетинг Груп», оприлюднені 21 квітня.

«70% респондентів головною причиною, яка заважає припиненню війни на Донбасі, відмічають небажання з боку влади Російської Федерації закінчити цей конфлікт», — йдеться в опитуванні.

За даними дослідження, 64% опитаних вважають, що на Донбасі відбувається збройний конфлікт/війна між Україною та Росією, 17% зазначили, що на сході України відбувається збройний конфлікт між владою України та самопроголошеними республіками («Л/ДНР»), які підтримує влада Росії, 6% - що Україна стала майданчиком військових дій, інспірованих Держдепом, 3% - на сході України відбувається громадянський конфлікт, інспірований український владою, під виглядом боротьби з сепаратизм, 2% - що на Донбас відбувається збройний конфлікт між владою України та самопроголошеними республіками («Л/ДНР»), Росія до конфлікту непричетна.

Опитування проводилося в квітні на всій території України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької та Луганської області, окупованої АР Крим). В онлайн-опитуванні по інтерактивній структурованій анкеті взяли участь 1148 респондентів. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Читайте також: «Не бачать сенсу»: у Росії відреагували на пропозицію Зеленського про зустріч

Схожі новини