Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уже скоро нових випадків зараження може стати менше, - НАН

  • 21.04.2021, 11:45
  • 493

Протягом останнього тижня в Україні спостерігається впевнене затухання кількості нових виявлень, однак знизилася також інтенсивність тестування

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Про це йдеться в прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні в період з 20 квітня по 4 травня від НАН України.

«Протягом останнього тижня виявлена захворюваність прискорила зниження. Число випадків хвороби за тиждень зменшилось на 14% після зниження на 2% тиждень тому. Число нових госпіталізацій за даними Meddata також знизилося на понад 10%. Водночас, число нових летальних випадків скоротилося менш ніж на 5% та продовжує, загалом, перебувати на плато», — йдеться в матеріалах.

У той же час, за даними науковців, синхронно зі зниженням числа випадків хвороби знизилася також інтенсивність тестування.

Так, число проведених за останній тиждень ПЛР-тестів, внесок яких у виявлення випадків хвороби є ключовим, впало на 12%.

Зазначається однак, що попри суттєве зниження числа ПЛР-тестів, виконаних протягом останнього тижня, число позитивних результатів знизилося ще більше — на 21%, що забезпечило зниження позитивності за зразками з 32,4% до 29,1%.

«За незмінного протоколу виявлення хворих це, ймовірно, означає, що число нових випадків хвороби найближчими днями прискорить падіння», — вважають у НАН.

Читайте також: Знову погіршення: в Україні за добу підтвердили понад 12 тисяч випадків коронавірусу

Схожі новини