Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, за скільки продали на аукціоні львівський компост

  • 20.04.2021, 18:15
  • 834

Компост, який виготовляють із харчових і садових відходів у Львові, вперше продали на аукціоні через систему Prozorro

50 тонн продукту, який виготовляють із харчових і садових відходів, продали за 15 тис. 450 грн.

Ці кошти скерують на закупівлю кисню для однієї із львівських лікарень.

Фото ЛМР
Фото ЛМР

За словами директора ЛКП «Зелене місто» Святослава Євтушенка, компост, що продали — це та органіка, яку заклали два місяці тому.

«Кожну партію виготовленого компосту аналізують. Компост — це все-таки відходи, які залежать від пори року, температури та інших чинників. Тому кожного разу у нас буде виходити у підсумку різний продукт. Ми намагаємось так балансувати, щоб виробити конкретну рецептуру, яка буде постійно. Але так чи інакше кожна рецептура відрізняється. Компост чудово можна використовувати в сільському господарстві для удобрення зелених насаджень. Це нормальний та якісний продукт.

Ми вперше продаємо компост. Є фірма, яка бажала його у нас придбати, а ми були готові його продати. В Україні такого продукту немає. Крім нас його більше ніхто не виробляє. Тому визначити ціну на цей компост за якісними та кількісними показниками досить складно. Стартова ціна, про яку ми домовились, була 300 грн, але, у будь-якому випадку, вартість має визначити ринок. Саме тому ми виставили його на Prozorro.

Я думаю, аукціони ми будемо однозначно проводити час від часу. Ми виручили цього разу 15 450 грн. За ці кошти ми плануємо купити кисень в одну із лікарень міста Львова. Йдеться про більш як 1 тонну кисню", — зазначив директор ЛКП.

Фото ЛМР
Фото ЛМР

У міськраді планують й надалі популяризувати компост.

«Переможець торгів — агрофірма „Колос“ займається також науковою діяльністю, вони спеціалізуються на біопрепаратах, надають послуги з компостування по всій Україні», — розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Нагадаємо, 5 квітня ЛКП «Зелене місто» вперше в Україні оголосило про продаж компосту з органічних відходів через відкритий аукціон, встановивши гранично мінімальну ціну 300 грн за 1 тонну продукту. Так, упродовж 15 днів усі охочі мали можливість подати свої цінові пропозиції і прибрати 50 тонн компосту.

Читайте також: Аби придбати кисневі концентратори, у мерії продають… компост

Схожі новини