Передплата 2024 «Добра кухня»

«Можу припустити або зробити попередні висновки»: адвокат вважає, що до викрадення Чауса причетні співробітники державних органів України

  • 20.04.2021, 16:54
  • 585

Адвокат зниклого колишнього київського судді Миколи Чауса Олександр Вишневий висловив стурбованість мовчанням правоохоронних органів України. Він припускає, що до викрадення Чауса причетні діючі співробітники державних органів України

Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу Молдови.

«Можу припустити або зробити попередні висновки, що до цього причетні, в тому числі, і громадяни України. Як мені стало відомо зі слів дружини, до цієї спецоперації, яка готувалася, або до цього правопорушення, можна ствердно говорити, причетні не просто громадяни, а діючі співробітники офіційних державних органів», — заявив адвокат.

3 квітня група невідомих озброєних чоловіків викрала екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауcа в центрі Кишинева. Президент Молдови Майя Санду назвала неприпустимим викрадення колишнього судді після того, як суд розблокував його екстрадицію з Молдови в Україну.

У МВС Молдови заявили, що Чауса викрали іноземці. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон. Один підозрюваний у викраденні затриманий, а особи організаторів встановлені.

У березні Верховний суд Молдови відхилив клопотання щодо надання політичного притулку Чаусу. Чаус був оголошений в міжнародний розшук в листопаді 2016 року для подальшої екстрадиції в Україну. Його підозрюють в отриманні $ 150 тисяч хабара, який він заховав в скляній банці.

У березні 2017 року Чауса затримали в Кишиневі працівники прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України. Українська сторона підтвердила підготовку до екстрадиції з Молдови. На початку 2020 року стало відомо, що Офіс генпрокурора засекретив інформацію щодо екстрадиції Чауса в Україну.

Суддя Чаус відомий своїми справами проти Автомайдану, а також процесом лідера Укропу Геннадія Корбана та скасуванням розшуку колишнього нардепа і бізнесмена Юрія Іванющенка.

Схожі новини