Передплата 2024 «Добрий господар»

Корнієнко про зустріч Шевченка з Лукашенком: це його особиста ініціатива. Однак фракція вимагатиме пояснень  

  • 20.04.2021, 17:00
  • 536

Фракція «Слуга народу» у Верховній Раді вимагатиме пояснень від свого народного депутата Євгенія Шевченка з приводу його зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна повідомив глава партії Олександр Корнієнко.

Він підкреслив, що ні партія «Слуга народу», ні однойменна парламентська фракція, ні Міністерство закордонних справ, або Офіс президента не делегували Шевченка на проведення будь-яких переговорів з офіційними особами Білорусі. Більш того, за словами Корнієнка, Шевченко не є членом парламентської делегації в Білорусі.

«Відповідно, всі зустрічі, які він проводить, або проводитиме, — це його особиста ініціатива. Він діє як приватна особа, а не представник держави», — зазначив Корнієнко.

Разом з тим глава партії підкреслив, що такі дії порушують порядок реалізації зовнішньої політики України і принцип узгодженості дій всіх гілок влади в міжнародних відносинах.

У свою чергу Шевченко в ефірі телеканалу «Наш» заявив, що доповідав керівництву фракції про свій намір поїхати до Мінська на зустріч з Лукашенком. Він наголосив, що відповідно до закону про статус народного депутата, має право «на відносини з представниками інших держав» у рамках своїх повноважень і «не лізе у справи президента, в його політику».

Крім того, нардеп зазначив, що не боїться можливого виключення з фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, у вівторок стало відомо, що депутат фракції «Слуга народу» Євгенія Шевченко полетів до Мінська на зустріч з Олександром Лукашенком. Під час зустрічі Шевченко заявив Лукашенку, що давно мріяв з ним познайомитися. Лукашенко відповів, що йому приємно, що в Україні ще залишилися люди, які «поважають» Білорусь.

Схожі новини