Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко і Туск обговорили шляхи боротьби з російською агресією

  • 19.04.2021, 17:25
  • 647

Також п'ятий президент закликав європейських партнерів посилити санкції проти Росії, підтримати надання Україні ПДЧ і допомогти з вакцинами

Голова політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко провів переговори з Президентом Європейської народної партії, колишнім Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Головною темою розмови стала ескалація з боку Росії, ситуація на Донбасі та шляхи протидії агресивним планам Кремля.

Петро Порошенко висловив вдячність Європейській народній партії за незмінну багаторічну підтримку України у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності. П’ятий Президент високо оцінив останні заяви ЄНП на підтримку України і подякував за ініціативу політичної групи партії щодо організації в Європарламенті на наступному пленарному тижні дебатів стосовно ситуації в Україні та безпекових загроз з боку Росії.

Петро Порошенко закликав європейських партнерів розглянути питання щодо посилення економічних та секторальних санкцій проти Росії, зокрема їх синхронізацію з останніми санкціями США та припинення реалізації політично вмотивованого проєкту Північний потік — 2, розміщення миротворчого контингенту ООН на території окупованих частин Донецької та Луганської областей, надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО та європейської перспективи.

Лідер «Європейської Солідарності» також звернувся до Європейської народної партії із закликом активно підтримати ініціативу України щодо створення Кримської платформи.

Сторони також скоординували дії з метою спільної боротьби з деструктивними наслідками коронавірусної пандемії. Петро Порошенко презентував нову комплексну антиковідну стратегію «Європейської Солідарності» та закликав європейських партнерів допомогти Україні в отриманні достатньої кількості високоякісних вакцин.

Петро Порошенко та Дональд Туск обговорили ситуацію в регіоні спільного сусідства — Молдові та Білорусі.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень