Передплата 2024 «Добра кухня»

На березі Чорного моря знайшли рештки невідомої істоти (фото)

  • 19.04.2021, 17:55
  • 1 077

Біля українського міста Чорноморськ в Одеській області палеонтолог-любитель Олександр Макаренко знайшов рештки стародавнього істоти. Найімовірніше, це представник вимерлого виду носорогів

Про це він повідомив у Facebook.

За словами Олександра, це кістки Coelodonta antiquitatis (стародавнього носорога), однак це лише припущення. Для уточнення інформації він передав знахідку вченим ОНУ імені Мечникова.

«З дитинства я збирав камінчики, скам'янілі черепашки. Але коли в 2019 році почав працювати в Чорноморську, інтуїція шукача покликала на його схили, і тут мене чекав сюрприз. Для мене це як похід за грибами. Знахідки я знаходжу, відправляю в музеї ОНУ Мечникова», — розповів Олександр.

Читайте також: Науковці знайшли у Балтійському морі шість загадкових машин

Залишки носорога — це не єдине, що знайшов палеонтолог-любитель. Практично всі свої знахідки Олександр відправляє в музеї, щоб вчені змогли дослідити їх краще.

Згідно з Вікіпедією, шерстистий або волохатий носоріг (лат. Coelodonta antiquitatis) — ссавець сімейства носорогових — жив на великих відкритих просторах Європи й Азії в плейстоцені та ранньому голоцені, остаточно зникнувши 8−14 тис. років тому.

Життя цієї тварини припало на час останнього в історії Землі заледеніння. Шерстистий носоріг був типовим представником так званої мамонтової фауни. Основними причинами його вимирання вважаються зміна клімату і пов'язані з ним зміни у флорі, а також полювання первісних людей.

Схожі новини