Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ПЦУ звернулася до російської влади через загострення на Донбасі

  • 19.04.2021, 16:35
  • 820

У Православній Церкві України звернулись до російської влади та її найманців - пропонують агресорам покаятися та відступитися, щоб відвернути гнів Божий

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Численні достовірні повідомлення підтверджують найбільше від початку війни Росії проти України скупчення біля наших кордонів військ РФ. Перша й очевидна мета такого скупчення — залякування Кремлем українського суспільства, тиск на нашу державу і на союзників України у вільному світі з метою досягнення власних інтересів. Ми не боїмося! — наша відповідь на цей черговий агресивний намір російської влади. „Душу й тіло ми положимо за нашу свободу“ — не просто речення з Гімну України», — зазначили в Православній Церкві України.

В Українській Православній Церкві нагадали, що вже застерігали владу Російської Федерації.

«Змушені нагадати знову — ваші злочинні наміри відомі Богові, ви не матимете в них успіху, як сказано: „Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог!“ (Іс. 8: 10). Зброя, яку ви беззаконно спрямовуєте проти нас, меч, піднятий вами проти України, обернеться гнівом Божим на ваші голови! Бо сказано: „Всі, хто візьме меч, від меча і загинуть“ (Мф. 26: 52)», — процитували Священне Писання у ПЦУ.

«Тож доки ще не прийшло на вас остаточне покарання за невинно пролиту кров — зупиніться, покайтеся, загладьте свою провину припиненням війни та згодою на справедливий мир», — підкреслили в ПЦУ.

Читайте також: Священників УПЦ МП закликали покаятися на похороні українського бійця. Вони втекли

«Застерігаємо також військовослужбовців Росії, усіх офіційних і таємних найманців Кремля — не беріть участь у злочинах ваших начальників. Зверніть увагу на слова Писання: „Не обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посіє людина, те й пожне“ (Гал. 6: 7). А хто сіє вітер, той пожне бурю (див. Ос. 8: 7). Це також стосується й тих, хто в Україні очікує на „прихід Путіна“. Доля Юди Іскаріота нехай буде для вас застереженням — не ставайте на шлях зради і прислужництва ворогу», — додали в Церкві.

У ПЦУ закликали вірян продовжити молитви про справедливий мир для України.

«Щодня ми підносимо в храмах прохання про захист Божий від нашестя чужинців, про допомогу нашим воїнам, які оберігають рідну землю, про визволення поневолених. Дотепер ми бачили не раз милість Господню до українського народу — віримо, що і у нинішніх випробуваннях Бог не залишить нас беззахисними проти агресії ворога», — наголосили в ПЦУ.

Схожі новини