Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Церемонію поховання принца Філіпа подивилися 13 мільйонів британців

  • 19.04.2021, 11:00
  • 646

Похорон чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети II герцога Единбурзького Філіпа подивилися понад 13 мільйонів британських глядачів

Як пише BBC, за похоронами принца Філіпа в прямому ефірі спостерігали 13,6 мільйонів жителів Британії. Так, 11 мільйонів британців стежили за заходом по BBC, 2,1 мільйона глядачів — по телеканалу ITV, а 450 тисяч жителів Сполученого Королівства — по телеканалу Sky News.

Для порівняння, у в 1997 році похорони принцеси Діани дивилися рекордні 31 мільйон людей, у 2002 році за похороном королеви-матері Єлизавети Боуз-Лайон (яка відбулася у вівторок, а не в суботу) спостерігали понад 10 мільйонів телеглядачів. Водночас весілля Меган Маркл та принца Гаррі у 2018 році зібрало біля екранів 13,1 мільйон британців, що майже сходиться з кількістю людей, які подивилися похорон принца Філіпа.

На сайті королівської родини представників громадськості просили зробити пожертвування на благодійність замість того, щоб залишати квіти. Онлайн-книга співчуттів також доступна для людей. Період національного трауру завершився у день похорону, але королівська родина продовжить його дотримуватися ще протягом тижня: члени відвідуватимуть заходи у чорних траурних пов'язках, де це доречно.

Схожі новини