Передплата 2024 ВЗ

У США оприлюднили масштабне розслідування про оборудки Коломойського

  • 19.04.2021, 11:35
  • 823

Коломойський мав 13 сталеливарних заводів, які придбав на незаконно виведені з ПриватБанку гроші

Про це повідомляє Pittsburgh Post-Gazette.

Видання зазначає, що отримало сотні раніше закритих судових документів і заяв під присягою, вивчило федеральні звіти про безпеку на робочому місці і результати екологічних інспекцій і провело інтерв'ю з майже десятком колишніх співробітників, які працювали на об'єктах, що належать Коломойському і його партнерам.

У 2008 році Коломойський і партнери купили за 81 мільйон доларів сталеливарний завод на північний захід від Детройта, який колись виготовляв деталі для літаків під час Другої світової війни. Вони також купили за 16,5 мільйона доларів велику мережу стільникового зв'язку в Іллінойсі. Через два роки вони придбали історичний хмарочос у Клівленді.

За заявою прокуратури США, більша частина грошей для купівлі нерухомості була вкрадена в результаті складної афери з ПриватБанком.

До 2011 року Коломойський і його партнери придбали близько дюжини об'єктів нерухомості в Огайо, Західній Вірджинії, Мічигані і Кентуккі. До 2015 року у власності Коломойського і партнерів у США було 13 сталеливарних заводів, п'ять офісних хмарочосів, готель, два офісних парки і закритий завод Motorola із двома вертолітними майданчиками.

Читайте також: Коломойський та ще 4 українців мають"золоті паспорти" Кіпру

У матеріалі повідомляється, що на підприємствах Коломойського сталося кілька нещасних випадків, пов'язаних із недотриманням техніки безпеки. Також було зафіксовано порушення екологічних норм.

З 2016 року частина сталеливарних підприємств оголосили про банкрутство. У Клівленді два з офісних хмарочосів були продані з великими збитками. Зараз тільки один зі сталеливарних заводів все ще працює: Felman Production у Західній Вірджинії.

Схожі новини