Передплата 2024 ВЗ

Помер львівський поет та науковець Олег Гринів

  • 18.04.2021, 18:10
  • 1 000

У неділю, 18 квітня, у віці 80 років помер львівський поет, письменник, доктор філософських наук Олег Гринів

Про це повідомляє «Еспресо.Захід» з посиланням на рідних, а також журналіст Богдан Кушнір, який був студентом Гриніва. Причина смерті не уточнюється.

«Не стало Олега Гриніва. Він був моїм викладачем в університеті Франка, ми товаришували зі студентських років. Він писав цікаві та патріотичні статті для „Молоді України“, „Голосу України“ та інших видань. Прекрасна людина, блискучий викладач і науковець. Мав тонке почуття гумору і був дуже позитивною людиною», — повідомив Богдан Кушнір.

Олег Гринів народився у Миколаївському районі на Львівщині, у 1967 році закінчив Львівський університет. Наприкінці 1980-х років працював на кафедрі наукового комунізму Львівського політехнічного інституту, а на початку 1990-х завідував кафедрою суспільно-гуманітарних наук Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова.

Був деканом факультету політології Київського міжнародного університету, згодом — завідувачем кафедри політології. До вересня 2011 року працював професором на кафедрі суспільно-політичних наук. Викладав політологію та філософію у Львівському державному університеті фізичної культури.

Лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка в галузі науки (2008 рік), автор понад 400 наукових праць, поетичної збірки та низки книг про проблеми української націології, національне державотворення та геополітичні проблеми незалежної України, зокрема українсько-російські стосунки.

Схожі новини