Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єлизавета II одягнула на похорон чоловіка символічну прикрасу

  • 18.04.2021, 14:15
  • 11.1K

17 квітня відбувся похорон принца Філіпа. Королева Єлизавета разом із дітьми та онуками провела чоловіка в останню путь. У сумний та важкий день Її Величність одягнула особливу брошку, якою вшанувала коханого Філіпа

Про це повідомляє Bustle.

На похороні Її Величність була дуже засмученою, хоча й намагалася не показувати цього. Увага публіки була прикута до королеви, оскільки жінка втратила кохання всього життя.

У каплицю королева приїхала в чорному вбранні та відповідному капелюшку. Однак найбільше увагу публіки привернула брошка, яку Її Величність обрала не випадково.

Діамантова брошка Річмонд є однією з найбільших в колекції Єлизавети II. Прикраса виготовлена у формі спірального візерунка зі срібла та золота.

Брошка обрамлена діамантами, а в центрі розташована перлина. Також до прикраси можна прикріпити підвіску з перлини та діаманта, але у день похорону герцога королева вирішила відмовитися від такого доповнення.

Читайте також: У Британії оголосили 10-денну жалобу через смерть принца Філіпа (фото)

У день весілля з принцом Філіпом Єлизавета II отримала цю брошку від бабусі королеви Марії, якій цю прикрасу подарував чоловік у 1893 році. Очевидно, що з цією брошкою пов'язано багато теплих спогадів про довге спільне життя з коханим чоловіком.

Король Георг V та Марія Текська
Король Георг V та Марія Текська

Також цю коштовність королева одягає, щоб вшанувати людей, які прожили службове життя, подібно до її покійного чоловіка.

Окрім брошки Єлизавета II також одягнула намисто, що складалося з трьох рядів перлин, та сережки. Ця ювелірна пара — традиційний предмет образу королеви, який вважається частиною її уніформи.

Георг V — король Виликобританії, хресний батько королеви Єлизавети ll.

Схожі новини