Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Франківський студент створив програму моніторингу коронавірусу

  • 17.04.2021, 15:30
  • 690

Іванофранківець Віталій Белей навчається на спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" в Університеті Короля Данила

Хлопець написав комп’ютерну програму, яка дає інформацію про кількість хворих та тих, хто одужав, а також показує співвідношення кількості хворих та тих, хто перехворів, до загальної кількості населення в регіоні, розповідає Еспресо. TV із посиланням на франківський портал Курс.

Сьогодні програма дає інформацію тільки про стан справ в Україні та Івано-Франківській області. Але розробник планує розширювати географію (додати статистику по всіх областях) та доповнити її цікавими даними, які будуть більш повно відображати динаміку захворюваності в цих областях.

На думку Віталія, програма буде корисною для всіх, хто цікавиться ситуацією з COVID-19 в своєму регіоні та хоче без зайвих пошуків мати найсвіжішу інформацію в одному віджеті.

«Алгоритм її роботи дуже простий: програма бере інформацію з відкритих статистичних джерел, які оновлюються кожного дня, та використовує цю інформацію для формування вторинної статистики, прив’язаної до кожного регіону. Вікно програми прозоре, вона не заважає роботі, а важлива інформація залишається доступною без входу в браузер», — каже Віталій.

Розробник погодився надати можливість кожному охочому встановити цю програму в себе на персональному комп’ютері. Для цього необхідно виконати два прості кроки:

1. Завантажити програму Visual C++ за цим посиланням та в один клік встановити її на персональному комп’ютері.

2. Завантажити безпосередньо програму CoronaStats за ось таким посиланням й просто відкрити її.

Після цього можна вибирати область чи Україну в цілому і бачити найсвіжішу статистику, яка оновлюється автоматично кожного дня.

Читайте також: Коронавірус цьогоріч став основною проблемою українців — соцопитування

Схожі новини