Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Нафтопровід Медведчука” тепер буде контролювати людина Коломойського

  • 17.04.2021, 08:45
  • 798

Агентство з розшуку та управління активами за результатами конкурсу обрало управителем частини нафтопроводу “Самара –Західний напрямок” – “Укртранснафту” (дочірня компанія “Нафтогазу”)

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

«Переможець повністю відповідав установленим критеріям відбору та запропонував найбільш вигідні економічні умови», — зазначили в АРМА.

Окрім «Укртранснафти» у конкурсі брало участь «Прикарпатзахідтранс» — компанія, якій своєю ухвалою Вищий антикорсуд заборонив розпоряджатися даним активом.

«Окрім цього, АТ „Укртранснафта“ має більшу матеріально-технічну базу та кількість кваліфікованих фахівців», — додали в агентстві. Далі має бути здійснена оцінка активів та укладено договір між АРМА та «Укртранснафта».

Як раніше стало відомо у лютому на чолі «Укртранснафти» суд відновив Олександра Лазорка, якого пов’язують із олігархом Ігорем Коломойським.

Трубопроводи «Самара-Західний напрямок» та «Грозний — Армавір — Трудова» були побудовані за часів Радянського Союзу і знаходилися у загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності на підставі правонаступництва він мав перейти у власність держави Україна.

Проте посадові особи «дочки» російської компанії «Транснафтопродукт», «Прикарпатзахідтранс», трубопроводи у власність України не передали.

Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна була оцінена у 8,18 мільйонів доларів. Протяжність нафтопродуктопроводів становить 1433 кілометри.

Як повідомляли ЗМІ, контроль над «нафтопроводом Медведчука» передадуть людині олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте також: «Труба Медведчука» належатиме іншому олігарху: журналісти дізнались кому

Схожі новини