Передплата 2024 «Добрий господар»

"Інші лікарні в Україні мають брати роботу Львівського центру легеневого здоров'я за приклад", - Шмигаль

  • 16.04.2021, 14:05
  • 521

Про це прем'єр-міністр України заявив під час сьогоднішнього візиту в стаціонар

Під час робочої поїздки на Львівщину прем’єр-міністр Денис Шмигаль відвідав Львівський центр легеневого здоров’я, який з квітня 2020 року приймає хворих на коронавірус.

Прем’єр-міністр зазначив, що за рахунок субвенцій з державного бюджету в рази покращено матеріально-технічну базу медичного закладу, що дозволило оперативно приймати хворих на коронавірус.

«Розвиток Центру — це історія успіху, коли фахові лікарі та управлінці роблять свою лікарню сучасною та оснащеною всім необхідним. Інші лікарні в Україні мають брати роботу Центру за приклад», — зазначив очільник Уряду.

Наразі у лікарні 370 ліжкомісць для хворих на COVID і всі вони забезпечені киснем. За останні 3 місяці кількість таких ліжок з киснем було збільшено майже вдвічі. За попередній рік майже на 50% зросла зарплата лікарів Центру і фактично вдвічі зросла зарплата молодшого медичного персоналу. До кінця 2021 року відбудеться капітальний ремонт відділення реанімації та інтенсивної терапії, а також реконструкція операційного блоку.

З державного бюджету на 2021 рік заплановано виділення коштів у розмірі 165 млн грн.

Також заступник генерального директора Центру легеневого здоров’я з медичної частини Зіновій Наконечний поінформував, що середня заробітна плата в лікарні коливається від 12 до 20 тис. грн в залежності від кваліфікації медичного персоналу, а також додав, що проблем з доплатами медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19, немає.

Читайте також: Шмигаль відвідає Львівщину з робочим візитом

Схожі новини