Передплата 2024 «Добрий господар»

Війна, особливий статус для олігархів і санкції: як минуло засідання РНБО

  • 15.04.2021, 20:45
  • 882

Президент України Володимир Зеленський розповів, що 15 квітня під час засідання Ради національної безпеки та оборони обговорювали сім питань

Коментар президента про засідання РНБО оприлюднив «24 канал».

«Найголовніше питання Донбасу розглядалося таємно, деталі я не можу розповісти. Ситуація на Донбасі сьогодні контрольована. Дійсно є питання, ми готові відповідати на них, армія готова — це найголовніше», — зазначив президент.

За словами президента України, деякі деталі щодо нинішньої ситуації стануть темою обговорення з президентом Франції Емманюелем Макроном завтра у Парижі віч-на-віч, а потім ще буде відеозустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Поки у нас такий «нормандський формат». Але це важлива підготовча бесіда до зустрічі у «нормандському форматі», — зазначив президент.

Зеленський також запропонував РНБО та Офісу президента разом з Антимонопольним комітетом розробити законопроєкт про «статус олігарха».

«Ми підтримуємо великий бізнес в Україні, будь-який бізнес, але вплив олігархів на Україну, на її вибір, на економіку, на закони, на Верховну Раду, цього, мені здається, допускати більше не можна», — сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський сказав, що на зустрічі РНБО обговорили другу хвилю санкцій проти контрабандистів. Обмеження застосують проти 12 фізичних та юридичних осіб.

«Це теж не фінал, за ці 30 років у нас з'явився пласт контрабандистів. Таке відчуття, що це вже окрема професія», — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Росія останніми тижнями активно нарощує військову присутність біля і в анексованому Криму. За даними розслідувачів, РФ вже стягнула 80 тисяч військових до кордону з Україною.

Схожі новини