Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЛОДА обіцяє, що субсидію на картки пенсіонери отримають уже 16 квітня

Цього місяця частині львівських пенсіонерів затримали державну соціальну допомогу

З початком квітня деяких львівських пенсіонерів чекав неприємний сюрприз. Ті з них, хто отримує пенсію разом із монетизованою субсидією на банківську картку, помітили, що субсидія… не прийшла. Пенсія на картку прийшла, а субсидії нема… Що сталося? Адже опалювальний сезон ще триває, та й субсидія мала прийти за березень, який був у нашому регіоні дуже холодний…

Про проблему з субсидіями «ВЗ» повідомив пенсіонер Андрій Степанів. Пан Андрій каже, його «товариші по нещастю» обривають телефони Гарячої лінії Львова, намагаючись з’ясувати, куди поділася їхня субсидія. Журналіст «ВЗ» з’ясував, що на Гарячу лінію міста справді цього тижня надходило до двадцяти дзвінків на день — люди дзвонили за роз’ясненнями щодо субсидій.

Як повідомили «ВЗ» у Львівському міському управлінні соціального захисту, вони справді чули, що є проблема із субсидіями, які мали надійти на картку. Але управління соцзахисту до цього не має відношення, бо лише формує і подає списки осіб, яким призначено субсидію, а фінансує їх Міністерство соціальної політики України з держбюджету.

Начальник відділу субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту Львівської ОДА Василь Гельбич заспокоїв журналіста «ВЗ»: кошти для виплати субсидій на регіон вже прийшли. «Завтра (п'ятниця, 16 квітня. — Авт.) кошти підуть на районні управління соцзахисту, і пенсіонери отримають їх на картки. Але тут немає приводу для хвилювання — субсидія це не зарплата, щоб вона приходила в один і той самий день. Іноді трапляються затримки — це в порядку речей».

Схожі новини