Передплата 2024 ВЗ

Меркель приєднається до переговорів Зеленського та Макрона

  • 15.04.2021, 13:55
  • 508

Канцлер Німеччини Ангела Меркель візьме участь у переговорах з президентами Франції і України Еммануелем Макроном і Володимиром Зеленським у відеоформаті

Про це повідомляє DT.UA.

«Ці переговори у форматі тріо показують, що розмови про те, ніби Путін говоритиме про Україну без України, не відповідає дійсності. Мета Путіна — розколоти нормандський формат. Ці переговори у відеоформаті є свідченням підтримки України з боку Франції та Німеччини», — заявило джерело видання у дипломатичних колах.

Візит українського лідера відбудеться на тлі загострення на Донбасі і нарощування російських військ на кордоні з Україною.

30 березня відбулася відеоконференція за участю Меркель, Макрона і президента Росії Володимира Путіна без участі України, де порушувалося питання ситуації на Донбасі.

Читайте також: «США можуть відмовитися від світового лідерства. Слід домовлятися з Росією», — Меркель

В Офісі президента заявили, що інші держави можуть обговорювати Україну, однак рішень без її участі ухвалювати не можна. У Міністерстві закордонних справ України вважають, що зрушення у врегулюванні ситуації на Донбасі можливі тільки за участю всіх сторін «нормандської четвірки».

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу у Верховній Раді сказав, що Росія стягує до кордону з Україною військові сили і засоби. Зараз уздовж держкордону України розміщено 28 батальйонних тактичних груп озброєних сил РФ.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень