Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому важко припинити курити: наркологи радять ефективні методи

  • 16.04.2021, 20:15
  • 1 401

Щоб відмовитися від куріння, варто спробувати закурити відразу ж після фізичного навантаження, наприклад, після пробіжки або фітнесу - відчуття будуть зовсім іншими

Фото умовне
Фото умовне

Фахівці також запевняють: коли курити хочеться нестерпно, перед цим варто вжити якийсь молочний продукт. Під час поєднання на слизовій оболонці залишків молока і тютюну виникають дуже неприємний присмак і відчуття.

А ось п'ять ефективних способів кинути палити:

Спорт

Фізична активність може спрацювати як хороший спосіб зав'язати з курінням. Вона викликає почуття задоволення на рівні біохімії, а в такому стані кинути курити легше і приємніше.

Екстремальна подорож

Рушайте підкорювати гірські вершини або подорожувати джунглями: жорсткі умови подорожі та фізичні навантаження допоможуть швидко забути про сигарети. Головне — не беріть їх із собою.

Голковколювання

Цей древній метод терапії хоча офіційно і не схвалений, але вважається ефективним в боротьбі зі шкідливою звичкою. Лікар працює з особливими голками на певних точках вуха, і потяг до сигарет зникає. Як правило, для досягнення результату потрібно 1−6 сеансів.

Книжка «Легкий спосіб кинути курити» (Аллен Карр)

Ця праця містить 44 глави, в яких автор спонукає курця кинути палити. Обсяг книжки насправді невеликий — з ним легко впорається навіть той, хто не полюбляє читати літературу.

Напружений графік

На думку психологів, насичений робочий графік допомагає курити менше і навіть кинути зовсім, оскільки часу на сигарети у шаленому ритмі роботи не залишається. Також корисно працювати в компанії, яка забороняє куріння своїм співробітникам.

Крім того, людям, які кидають і знову «зриваються», рекомендують проаналізувати причини зриву, щоб зробити висновки і виправити помилки.

Читайте також: Продукти, які допоможуть кинути курити (перелік)

Схожі новини