Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кравчук розповів про підсумки засідання ТКГ

  • 15.04.2021, 10:35
  • 602

Глава української сторони в ТКГ Леонід Кравчук під час спільного засідання ТКГ на рівні глав делегацій 14 квітня заявив про те, що Україна продовжує наполягати на поверненні до повного дотримання режиму припинення вогню

Про це повідомляє DT.

«Українська делегація й ОБСЄ, відповідно до свого мандату, готові працювати 24/7 для того, щоб якомога швидше досягти миру. Однак ніякі спроби тиску на Україну не матимуть успіху, Українська делегація буде захищати наші національні інтереси за будь-яких умов», — заявив Кравчук.

За його словами, просування з інших питань: політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова умова — досягнуте повне і всеосяжне припинення вогню. Саме тому Україна ініціювала обговорення комплексу додаткових заходів щодо вдосконалення механізму дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню в півгрупі з безпеки ТКГ.

Читайте також: «Стрілятиму до останнього»: Кравчук заявив про готовність піти на фронт

Також українська делегація продовжує зосереджувати зусилля на реалізації наступних заходів:

  • збереження режиму припинення вогню;
  • безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб;
  • звільнення утримуваних осіб;
  • розблокування російською стороною роботи КПВВ;
  • забезпечення вільного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України;
  • допуск представників МАГАТЕ на окупованих територіях для забезпечення проведення інспекції ядерних об'єктів на тимчасово окупованих територіях.

Наступне чергове засідання ТКГ заплановано на 28 квітня.

Нагадаємо, Росія продовжує нарощувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. 13 квітня міністр оборони Р Ф Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході «контрольної перевірки» перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ВДВ.

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».