Передплата 2024 «Добрий господар»

ВАКС арештував майно брата Вовка

  • 14.04.2021, 18:35
  • 619

Вищий антикорупційний суд заарештував нерухомість заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки, брата голови ОАСК Павла Вовка Юрія Зонтова, підозрюваного в отриманні хабаря у 100 тисяч доларів

Про це повідомляє hromadske.ua з посиланням на рішення суду від 12 квітня.

За клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро ВАКС наклав арешт на автомобіль Infiniti QX70, земельну ділянку в Гатному Київської області та недобудований на ній житловий будинок, дві квартири, групу приміщень та нежитлові приміщення на Печерську.

Видання зазначає, що у рішенні суду не вказують прізвище підозрюваного, проте, згідно з реєстром речових прав, це майно належить саме Зонтову. Підозрюваний може оскаржити це рішення до апеляційної палати ВАКС.

Читайте також: У брата Вовка знайшли антикваріат та мільйони доларів готівкою

Нагадаємо, 6 квітня антикорупційні органи викрили на отриманні 100 тисяч доларів хабаря двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через голову ОАСК Павла Вовка.

Як стало відомо, один з адвокатів — брат Вовка Юрій Зонтов. Він є співробітником Служби зовнішньої розвідки (на час досудового розслідування відсторонений від посади).

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка — Юрія Зонтова — під варту до 4 червня з альтернативою застави — 35 млн. 185 тисяч гривень, а пізніше суд арештував з можливістю внесення 2,95 мільйона гривень його спільника — адвоката Юрія Донця.

За Донця того ж дня внесли 2,95 мільйона гривень застави.

Схожі новини