Передплата 2024 «Добрий господар»

«Какая разніца?» Головне – поставити галочку»

У Львівській ОДА порівняли «Велике будівництво» Зеленського із American Jobs Plan Байдена

Креативність деяких прес-служб іноді зашкалює. От, наприклад, на ЛКП «Лев» назвали Принцом Філіпом нещодавно відловленого у Брюховичах бездомного песика. Як можна зрозуміти з прес-релізу, чотирилапий отримав кличку на честь принца Філіпа, чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети І І. 99-річний Філіп, герцог Единбурзький, саме тоді доживав свої останні дні, а незабаром спочив у Бозі. Мабуть, в ЛКП «Лев» сподівалися, що такі «титули» допоможуть швидше прилаштувати чотирилапого безхатченка у добрі руки…

Ще далі пішла прес-служба Львівської ОДА — там порівняли «Велике будівни­цтво» президента Зеленського із «Вели­ким будівництвом» президента Байдена. Цей дивний пост прес-служби ЛОДА від 9 квітня цього року в іронічному тоні про­коментував відомий український політо­лог Віктор Таран.

«Сьогодні „премія Дарвіна“ іде Львів­ській обласній адміністрації, — написав політолог у своєму ФБ. — Її чиновники ви­рішили догодити найвеличнішому ліде­ру і порівняли Велике будівництво Зе­ленського із Великим будівництвом, яке запустив Байден. Навіть зробили пост про десять спільних ознак. Ну, це як по­рівняти „калоші“ та „самольоти“. Судіть самі. Байден планує модернізувати наці­ональну інфраструктуру. Взявся серйоз­но і дуже eco-friendly. За вісім років пла­нують вкласти 2 трильйони доларів».

Далі Віктор Таран згадує по-справжньому наполеонівські плани Бай­дена, які включають серйозні фінансові вливання в американські дороги, порти, школи, лікарні, «соціалку» тощо. «Як ба­чите, у цих проєктах суттєва різниця. І у сумах, і у напрямах, і у результатах. Хоча, здається чиновникам, „какая разніца?“. Головне — поставити галочку», — резюмує політолог.

Справді, з ілюстрації до допису ЛОДА випливає, що Зеленський ледь не став прикладом для Байдена у грандіозно­му держбудівництві. Адже програма пре­зидента України ініційована 2020 року, а байденівський American Jobs Plan — лише 2021-го. От, мовляв, на кого сам Байден рівняється! Одне слово, Хрущов зі своїм «доженемо і переженемо Америку» тихо плаче у куточку…

Скріншот з відкритих джерел
Скріншот з відкритих джерел

Як же таку «ідеологічну кухню» проко­ментували в ЛОДА? «Тут нема чого ко­ментувати, — відписав мені радник голови ЛОДА Дмитро Посипанко (курирує на­прям інформаційної політики). — Не бачу в цьому сенсу. І голова ЛОДА не буде ні­чого коментувати. Тим паче дописи в ФБ. Кожен має право висловити свою думку, а ми не зобов’язані все коментувати».

Так-то воно так. Але недоречний, м’яко кажучи, допис про українське і американське велике будівництво із сай­ту ЛОДА все-таки зняли. Хоча не були зобов’язані це знімати…

ДОВІДКА «ВЗ»

Премія Дарвіна — віртуальна гу­мористична щорічна премія, на­звана на честь одного з авторів те­орії еволюції Чарльза Дарвіна. Її започаткувала 1993 року амери­канська науковець і письменни­ця Венді Нордкат. Премія Дарвіна — премія найдурнішому покійни­ку. Присуджується особі або гру­пі осіб, які прислужилися людству, вилучивши свої гени з його гено­фонду. Тобто просто не мали на­щадків. Стати лауреатом або на­віть номінантом премії Дарвіна означає на весь світ уславитися повним ідіотом.

Схожі новини