Передплата 2024 ВЗ

За вбивство безхатьків – 8 і 12 років за ґратами

Суд завершив розгляд справи щодо підлітків, які убили двох безпритульних на вул. Б. Хмельницького

Підлітки діяли з особливою жорстокістю.
Підлітки діяли з особливою жорстокістю.

Молодиків обвинувачували у нападі з метою заволодіння чу­жим майном, завданні тяжких тілесних ушкоджень, що при­звели до смерті потерпілих, та заволодінні їхніми важливи­ми особистими документами (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121, ч. 1, 3 ст. 357 КК України). 18-річному студенту судді призначили по­карання у вигляді 12 років та 2 місяці позбавлення волі, 17-річ­ному школяру — 8 років та 2 мі­сяці ув’язнення.

Нагадаємо, двоє молоди­ків упродовж трьох днів (10−12 вересня минулого року) знущалися з двох безхатьків, які мешкали у закинутому бу­динку на вул. Богдана Хмель­ницького у Львові, де раніше був Центр соціальної реабі­літації молоді. 18-річний сту­дент професійного училища та 17-річний школяр били чо­ловіків руками, ногами, мета­левою трубою та дерев’яними ніжками від меблів, обливали моторним маслом та посипа­ли сухою будівельною суміш­шю, записуючи час від часу це на відео.

Унаслідок отриманих травм 70-річний постраждалий по­мер на місці вчинення злочину, а його 65-річний товариш — через кілька днів у лікарні.

Під час скоєння злочину на­падники забрали у жертв доку­менти, що посвідчували особу, ланцюжок, банківські картки, з яких у подальшому зняли гро­шові кошти у сумі 2 тис грн.

Схожі новини