Як правильно вибирати сухофрукти: корисні поради
- 17.04.2021, 20:30
- 5 431
Сухофрукти — це не тільки здорова заміна шкідливих снеків, але й джерело вітамінів і мікроелементів. Однак справді корисні лише правильно заготовлені сухофрукти — без зайвого цукру і консервантів
Ось кілька порад, як вибрати улюблені корисні сухофрукти.
Інжир
Він повинен бути м`який, світлий і солодкий, трохи плескатий. Якщо плоди тверді, мають кислий присмак і втратили форму — це означає, що термін зберігання продукту закінчився. А ось білий наліт свідчить про те, що фрукти дуже солодкі, тому під час сушіння на поверхні виступила глюкоза.
Курага
Правильно висушені абрикоси мають світло-жовтий або коричневий колір. Яскраво-оранжевий колір плодів свідчить про те, що їх обробили діоксидом сірки. Якщо вже купили занадто яскраву курагу, добре вимочіть її у воді.
Родзинки
Їх теж обробляють діоксидом сірки. Обирайте тьмяні, коричнуваті родзинки; ягід яскравого бурштинового відтінку уникайте. Цей сухофрукт теж краще замочити і промити перед тим, як їсти.
Фініки
Виробники сушених фініків грішать тим, що заливають їх сиропом глюкози. Після цього і без того солодкі плоди стають дуже солодкими, а користі від них немає майже ніякої. Попросіть продавця показати фініки без глюкози або ж зорієнтуйтеся самі: необроблені плоди сухі і майже не липкі.
Чорнослив
Це не дуже корисний сухофрукт, але якщо дуже хочеться, або він потрібен для якоїсь страви, купуйте уважно. Уникайте занадто блискучих плодів — для глянцевого ефекту їх обробляють гліцерином або вимочують у дешевій олії. Намагайтеся купувати чорнослив в прозорій упаковці і стежте, щоб його поверхня була матовою.
Читайте також: Учені розповіли, чому варто відмовитися від алкоголю