Передплата 2024 ВЗ

Як правильно вибирати сухофрукти: корисні поради

  • 17.04.2021, 20:30
  • 5 431

Сухофрукти — це не тільки здорова заміна шкідливих снеків, але й джерело вітамінів і мікроелементів. Однак справді корисні лише правильно заготовлені сухофрукти — без зайвого цукру і консервантів

Ось кілька порад, як вибрати улюблені корисні сухофрукти.

Інжир

Фото умовне
Фото умовне

Він повинен бути м`який, світлий і солодкий, трохи плескатий. Якщо плоди тверді, мають кислий присмак і втратили форму — це означає, що термін зберігання продукту закінчився. А ось білий наліт свідчить про те, що фрукти дуже солодкі, тому під час сушіння на поверхні виступила глюкоза.

Курага

Фото умовне
Фото умовне

Правильно висушені абрикоси мають світло-жовтий або коричневий колір. Яскраво-оранжевий колір плодів свідчить про те, що їх обробили діоксидом сірки. Якщо вже купили занадто яскраву курагу, добре вимочіть її у воді.

Родзинки

Фото умовне
Фото умовне

Їх теж обробляють діоксидом сірки. Обирайте тьмяні, коричнуваті родзинки; ягід яскравого бурштинового відтінку уникайте. Цей сухофрукт теж краще замочити і промити перед тим, як їсти.

Фініки

Фото умовне
Фото умовне

Виробники сушених фініків грішать тим, що заливають їх сиропом глюкози. Після цього і без того солодкі плоди стають дуже солодкими, а користі від них немає майже ніякої. Попросіть продавця показати фініки без глюкози або ж зорієнтуйтеся самі: необроблені плоди сухі і майже не липкі.

Чорнослив

Фото умовне
Фото умовне

Це не дуже корисний сухофрукт, але якщо дуже хочеться, або він потрібен для якоїсь страви, купуйте уважно. Уникайте занадто блискучих плодів — для глянцевого ефекту їх обробляють гліцерином або вимочують у дешевій олії. Намагайтеся купувати чорнослив в прозорій упаковці і стежте, щоб його поверхня була матовою.

Читайте також: Учені розповіли, чому варто відмовитися від алкоголю