Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Офісі президента пояснили, як вчинять із суддями після ліквідації ОАСК

  • 13.04.2021, 17:45
  • 526

Суддів скандального Окружного адміністративного суду Києва, до доброчесності яких не буде виникати питань, переведуть до іншого суду, а якщо ті не захочуть – будуть звільнені

Це повідомив представник президента у К С Федір Веніславський під час спілкування із журналістами.

«Судді, які не будуть згодні із переведенням до іншого суду, швидше за все це буде окружний, юрисдикція якого поширюється на Київську область… і якщо судді, які працюють в ОАСК не дадуть згоди на переведення до іншого суду. То це є підставою для їх звільнення», — розповів він.

Веніславський зазначив, що для переведення суддів славнозвісного ОАСК їм необхідно буде отримати відповідну «рекомендацію», якщо «їх доброчесність не викликатиме заперечень». Водночас, від кого саме її треба отримати він не уточнив. Проте, саме до повноважень Вищої ради правосуддя входить переведення служителів Феміди в інші суди.

Разом з тим, оцінювати відповідність судді займаній посаді має Вища кваліфікаційні комісія суддів, яка тимчасово призупинила роботу в рамках судової реформи.

Із слів Веніславського можна зробити висновок, що судді ОАСК не будуть брати участь у конкурсі на посади в іншому суді, а будуть просто переведені.

Читайте також: Президент ініціював ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, бо «втратив до нього довіру»

Схожі новини