Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія візьме участь у новому саміті "нормандської четвірки", але за однієї умови

  • 12.04.2021, 12:30
  • 602

В Адміністрації президента Росії заявили про готовність до нового саміту в нормандському форматі, однак перед цим необхідно виконати "хоч якісь домовленості" саміту в Парижі

Про це сказав прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

Поза тим, підготовка до нового нормандського саміту триває на рівні політичних радників.

«Робота триває по лінії політрадників дуже напружена. Політрадники „четвірки“ перебувають в постійному контакті. Це дуже складний контакт, вимагає величезного терпіння всіх чотирьох сторін. Але, все ж таки, він ведеться. І ведеться він якраз в інтересах підготовки й проведення такої зустрічі у верхах», — зазначив речник російського лідера.

Водночас саме Росія ігнорує рішення нормандських самітів і засідань Тристоронньої контактної групи та повсякчас відмовляється працювати на вирішення конфлікту, спричиненого і підтримуваного РФ.

Так, Росія проігнорувала спеціальне засідання ОБСЄ 10 квітня, скликане через стягнення військ РФ до українського кордону та в окупований Крим.

Остання зустріч президентів України, Франції, РФ і канцлера Німеччини відбулася в Парижі в грудні 2019 року. В ході переговорів було домовлено провести нову зустріч на рівні лідерів країн у 2020 році, проте зустріч так і не відбулася.

Офіс президента раніше заявив, що планує провести тристоронню розмову президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона і канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Росія відмовилася взяти участь у зустрічі.

Читайте також: Кремль не братиме участь у переговорах лідерів «нормандської четвірки», — ОПУ

Схожі новини