Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Японські посадовці носили накладні животи, аби зрозуміти вагітних

  • 11.04.2021, 15:35
  • 645

Троє чоловіків-депутатів з Ліберально-демократичної партії у Японії взяли участь у соціальному експерименті. Упродовж двох днів вони носили спеціальні жилети, які важать по сім кілограмів

Про це повідомляє Vice.

Таким чином чиновники хотіли опинитися на місці вагітних жінок. Експеримент запропонувала колега депутатів Такако Судзукі.

Такако Судзукі хотіла, аби законодавці відчули на собі «деякі труднощі, з якими стикаються вагітні жінки», аби ті допомогли створити безпечніше суспільство для майбутніх мам.

Жилети імітують живіт та груди. У них депутати ходили на роботу і в магазин, спали й займалися домашніми справами. Знімати жилет їм можна було лише під час пленарних засідань уряду.

Читайте також: 5 цікавих фактів про вагітність

Експеримент розпочався 8 квітня. І вже на початку чиновники зізналися, що додаткова вага їх дійсно обтяжує: живіт заважає ходити, обертатися, нахилятися і виконувати багато звичайних рухів. Один із депутатів Масанобу Огура заявив, що тепер він готовий працювати над законопроєктами, пов'язаними з вагітністю.

«Минула ніч з того часу, як я одягнув жилет вагітної жінки. Через тиск на живіт я не міг добре спати. Я не міг перевернутися, тож тіло болить. Мені залишилася лише одна ніч, але у справжніх вагітних це триває місяцями… Переповнені поїзди змусили мене відчути себе ніяково, особливо коли люди або пакунки вдаряли мене в живіт», — поділився чиновник в перший день експерименту.

На відео видно, як важко чоловікові помити ванну та підстригти нігті на ногах.

Тим часом користувачі твіттеру уточнили, що жилет імітує вагітність лише частково. Адже чоловіки не відчули багатьох моментів вагітності, зокрема болю в животі, запаморочення, токсикозу й інших симптомів. Але все ж громадяни сподіваються, що експеримент таки дасть якісь плоди під час законотворчості.

Схожі новини