Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський намагався поговорити з Путіним після ескалації на Донбасі

  • 11.04.2021, 14:55
  • 780

Президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним після загибелі чотирьох військових на Сході України 26 березня

Про це заявив радник української делегації у Тристоронній контактній групі та радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Після 26 березня, коли загинули відразу 4 військовослужбовці та двох було поранено, президент Зеленський намагався провести консультації з усіма лідерами, враховуючи Путіна. Наскільки я знаю, вдалося (треба уточнити у пресслужби президента) провести перемовини з Макроном і Меркель. Путін відмовився. І на наступний день була відповідна заява, що ми не бачимо, про що розмовляти», — сказав Арестович в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю».

Читайте також: Обмовка за Фрейдом: Арестович визнав «Ріфа» та Стерненка політв'язнями

Нагадаємо, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм., станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень і доправлені до медзакладу.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на вимогу депутатів скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 30 березня 2021 року. Парламентарі під час засідання заслухали інформацію Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту.

Після чого депутати ухвалили постанову «Про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту» (№ 5312) з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню та із закликом до світового товариства про продовження та посилення політичного й економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Схожі новини