Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голлівудського актора звинуватили у створенні величезної фінансової піраміди

  • 11.04.2021, 14:15
  • 696

Прокуратура США в Центральному окрузі Каліфорнії повідомила на цьому тижні про арешт актора, обвинуваченого в управлінні фінансовою пірамідою вартістю 227 млн. ​​доларів

Про це повідомляє НЕП.

Йдеться про 34-річного Закарі Джозефа Хорвіца, відомого під ім'ям Зак Ейвері. Мова не йде про зірку першої величини: Ейвері грав ролі другого плану в таких фільмах, як «Хребет диявола», «Розлом часу» і «Лють» з Бредом Піттом.

Згідно з кримінальним позовом, в 2015 році Ейвері відкрив компанію 1inMM Capital LLC. Він заявляв інвесторам, що у нього є чинні угоди з Netflix і HBO, а також стрімінгові сервіси, що нібито зацікавлені в бібліотеці фільмів, права на які є у компанії. Ейворі стверджував, що буде використовувати кошти «для покупки регіональних прав на поширення фільмів, а потім ліцензувати права на онлайн-платформи, такі як Netflix і HBO.

Прокуратура заявила, що актор «надавав інвесторам підроблені ліцензійні і дистриб'юторські угоди з Netflix і HBO». Отримані від інвесторів кошти були використані для погашення боргів перед попередніми інвесторами і на купівлю резиденції у Beverlywood за 6 млн. доларів.

Читайте також: Угорські урядовці образилися на Джорджа Клуні: чим не догодив голлівудський актор

У 2019 компанія 1inMM Capital оголосила дефолт, але, як стверджує прокуратура, Ейвері не припинив діяльність. Замість цього він переслав підроблену кореспонденцію від Netflix і HBO, яка давала виправдання щодо того, чому кошти не були доступні, знову використовуючи підроблені підписи співробітників HBO і Netflix.

Netflix і HBO заперечують, що їхні компанії займалися якимось бізнесом із Хорвіцом або 1inMM Capital.

На першому відеозізнанні із в'язниці Лос-Анджелеса Хорвіц заявив мировому судді США, що розуміє, яке звинувачення йому пред'явлено. Суддя встановив заставу в 1 млн. доларів, наступна дата суду над Хорвіцом призначена на 13 травня. Покарання за подібний злочин — до 20 років в'язниці.

Схожі новини