Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мальта платитиме туристам по 200 євро за відвідування країни

  • 11.04.2021, 09:35
  • 846

Влада Мальти планує виплачувати іноземним туристам до 200 євро, якщо вони пробудуть на острові щонайменше три дні й зупиняться в одному з місцевих готелів

Про це повідомляє Reuters.

Міністр туризму Мальти Клейтон Бартоло оголосив про нову схему в п’ятницю, 9 квітня, зазначивши, що більшість карантинних обмежень на острові, як очікується, будуть зняті до 1 червня.

Бартоло заявив, що ті, хто забронює житло у п’ятизірковому готелі, отримають 100 євро від Управління туризму Мальти, а готель збільшить цю суму до 200 євро.

Натомість гості чотиризіркових готелів можуть розраховувати на виплату 150 євро, тризіркових — 100 євро. Розмір виплати зросте на 10%, якщо забронювати готель на найменшому острові Мальти — Гозо.

Мета такої акції — підтримати готелі країни, туристична галузь якої сильно постраждала від пандемії.

«Схема спрямована на те, щоб поставити готелі Мальти в дуже конкурентні позиції, оскільки міжнародний туризм відновлюється», — сказав Бартоло.

Очікується, що така ініціатива сприятиме приїзду до Мальти 35 тисяч туристів.

Читайте також: Будиночок за одне євро: в Італії почали продавати нерухомість майже задарма

За даними Всесвітньої ради з подорожей і туризму, упродовж 2019 року країну відвідали близько 2,7 млн. іноземців, але відтоді, як у березні 2020-го на Мальті виявили коронавірус, ці показники впали більш ніж на 80%.

Мальта має один із найвищих рівнів вакцинації проти коронавірусу у ЄС: першу дозу антиковідного препарату отримали вже 42% дорослого населення.

Схожі новини