Передплата 2024 ВЗ

Ха-ха-ха три рази: у Білорусі відреагували на ймовірну зміну майданчика для ТКГ

  • 11.04.2021, 08:55
  • 776

Бажання України перенести переговори Тристоронньої контактної групи з Білорусі в будь-яку іншу країну нібито свідчать про те, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в ефірі каналу «Білорусь 1».

«Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську. Неважливо, де будуть проходити ці засідання. Нехай вони навіть в Антарктиді проходять — головне, щоб був досягнутий конкретний результат. А саме — зупинені бойові дії на Сході України», — заявив він.

Особливу лють Макея викликала пропозиція глави української групи в ТКГ Леоніда Кравчука перенести переговори до Польщі — білоруський міністр договорився до того, що назвав цю пропозицію «сміховинною» і поставив під сумнів нейтральність Польщі.

«Ну, а це — пропозиція пана Кравчука — для мене вона сміховинна. Наприклад: «Ми повинні проводити засідання тристоронньої контактної групи в нейтральній країні, наприклад, в Польщі». Ха-ха-ха три рази.

Я не знаю звідки родом пан Кравчук, але ця його фраза-жарт гідна пера покійного одесита Михайла Жванецького. Вже більш «нейтральної» країни, ніж Польща, у всьому світі не знайти", — заявив білоруський міністр.

Читайте також: «Тиняються по смітниках»: на білоруському каналі пожаліли українців та похвалили диктатуру

Раніше віцепрем'єр України Олексій Резніков заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення пандемії коронавірусу не поїде до Мінська і почне підшукувати новий майданчик для зустрічей і переговорів, оскільки Білорусь дозволяє собі антиукраїнську риторику.

Схожі новини