Передплата 2024 «Добрий господар»

Туреччина допоможе забезпечити житлом кримських татар

  • 11.04.2021, 08:35
  • 730

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вітає підписання міжурядової угоди між Україною і Туреччиною про будівництво житла для кримських татар, яке дозволить звести близько 500 житлових квартир для внутрішньо переміщених осіб

Про це він сказав під час спільного брифінгу з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом за підсумками проведених двосторонніх переговорів у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю підписання міжурядової угоди про співпрацю в галузі житлового будівництва. Це дає можливість побудувати 500 квартир для кримських татар та інших внутрішньо переміщених осіб», — зазначив Зеленський.

За цим документом, турецька сторона зобов'язалася побудувати 500 квартир для кримських татар та пільгових категорій громадян України. 200 квартир запланували звести в Миколаєві, 200 — у Херсоні, 100 — у Києві.

Читайте також: Зеленський та Ердоган обговорюють Донбас за зачиненими дверима

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у Туреччині. Під співголовуванням президентів двох держав було проведено дев’яте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною.

За підсумками переговорів було підписано низку двосторонніх документів.

Схожі новини