Передплата 2024 ВЗ

Росія стягує війська не для нападу, а для демонстрації сили, - Reuters

  • 10.04.2021, 19:55
  • 717

Нарощування сил Російської Федерації поблизу українського кордону є "навмисною демонстрацією сили"

Про це пише Reuters із посиланням на джерела, близькі до Кремля та бойовиків.

За словами двох джерел агентства, нарощування військових російських сил біля українського кордону «не є ознакою великої ескалації конфлікту».

«Москва робить це відкрито, навмисно показуючи танки вдень. Війну готують не так, це лише демонстрація сили», — заявило джерело Reuters, близьке до Кремля та бойовиків.

Водночас співрозмовник видання в Білому домі розповів, що, за даними США, Росія хоче перевірити президента України Володимира Зеленського, а також його американського колегу Джо Байдена, який пообіцяв «непохитну підтримку» Україні.

Секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі Reuters заявив, що президент Р Ф Володимир Путін, можливо, стягуванням військ намагається відволікти росіян від внутрішніх проблем перед парламентськими виборами у вересні 2021 року, зокрема від ув’язнення опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також: Три сценарії війни від Путіна

Агентство пише про танки біля залізниці в районі траси M4 та військові вантажівки, що прямують на південь до Ростова-на-Дону, недалеко від кордону з Україною. Окрім того, Reuters розповідає про розгортання Росією апаратних засобів біля українського кордону.

Схожі новини