Передплата 2024 «Добра кухня»

У Британії оголосили 10-денну жалобу через смерть принца Філіпа (фото)

  • 10.04.2021, 15:35
  • 1 334

Велика Британія оголосила національний траур через смерть чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа, якому було 99 років. До похорону герцога Единбурзького держава ухвалила рішення приспустити усі прапори Великої Британії. Крім того, протягом 8 днів не ухвалюватимуть нових законів

Траур у Великій Британії триватиме 10 днів, а для членів королівської сім'ї — 30 днів. У цей період вони носитимуть чорний або темний одяг і траурні пов'язки, повідомляє закордонне видання Metro.

Після того, як стало відомо про смерть принца Філіпа, сотні британців почали з'їжджатися як у Букінгемський палац, так і у Віндзорський замок, щоб віддати шану і покласти квіти на честь пам'яті.

Однак працівники змушені прибирати квіти, свічки та інші речі, які люди залишають біля резиденцій. Чиновники стверджують, що всі вилучені артефакти буде збережено і виставлено на приватній території замку.

Джерело: Reuters
Джерело: Reuters
Джерело: Reuters
Джерело: Reuters

Читайте також: Принц Філіп спланував свій похорон ще за життя: як і де поховають чоловіка королеви

Джерело: Reuters
Джерело: Reuters

Нагадаємо, чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп помер 9 квітня, у віці 99 років. Його поховають у саду Фрогмор на території Віндзорського замку.

Як повідомлялося раніше, на початку 2021 року принц Філіп потрапив до лікарні. Перед госпіталізацією він кілька днів скаржився на погане самопочуття. Пізніше лікарі діагностували у чоловіка Єлизавети II інфекцію. Джерела не уточнювали яку саме, але запевнили, що це не пов'язано з коронавірусом.

1 березня герцога перевели в госпіталь Святого Варфоломія, де йому зробили операцію на серці, а вже в середині місяця його виписали з лікарні.

Схожі новини