Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І от знову. Прокурор САП втретє закрив справу "Роттердам+"

  • 10.04.2021, 09:55
  • 513

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Віталій Пономаренко вкотре закрив справу щодо формули "Роттердам+"

Про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Там повідомили, що 9 квітня прокурор Віталій Пономаренко вкотре закрив справу, хоча попередні його рішення аналогічного змісту скасовувалися прокурором вищого рівня і судом.

Тепер НАБУ збирається оскаржити рішення про закриття справи та знову звернутися до Генерального прокурора, щоб вона змінила старшого групи прокурорів.

«Сукупність зібраних доказів у провадженні, на переконання НАБУ, є достатньою для того, щоб саме суд визначив обґрунтованість звинувачень… Про це ж свідчать, зокрема, рішення про скасування постанов Пономаренка про закриття кримінального провадження у зв’язку з їх незаконністю та необґрунтованістю», — заявили у НАБУ.

Читайте також: Депутат «Слуги народу» хоче повернути формулу «Роттердам+»

Нагадаємо, 21 січня прокурор САП Віталій Пономаренко вдруге закрив справу «Роттердам+». У НАБУ заявили, що оскаржать «це незаконне рішення».

У листопаді 2020 року Вищий антикорупційний суд поновив слідство у справі «Роттердам+», вперше закрите прокурором Пономаренком на підставі того, що експертиза Служби безпеки України встановила відсутність збитків.

Схожі новини