Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова військового комітету НАТО прибув до Львова

  • 07.04.2021, 19:35
  • 1 019

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась зустріч Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з Головою військового комітету НАТО головним маршалом повітряних сил Сером Стюартом Пічем

Про це повідомив ректор академії Павло Ткачук.

«Разом із головою Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким гостинно вітали високих гостей та членів делегацій: голову представництва НАТО в Україні Александера Віннікова, генералів та офіцерів Генерального штабу Збройних сил України, керівників тренувальних місій збройних сил країн партнерів.

Наші гості ознайомились з історією та сьогоденням провідного вишу сухопутних військ, особливостями підготовки військових фахівців. Разом вшанували полеглих українських героїв — вихованців Національної академії на Алеї слави випускників".

Також Ткачук подякував поважним гостям за те, що вони вирішили провести свою зустріч саме у Національній академії сухопутних військ.

«Вдячний Голові військового комітету НАТО за честь, надану візитом до Національної академії. Щиро дякую Головнокомандувачу ЗСУ за довіру приймати високого гостя та поважну делегацію у стінах нашого вишу. Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного робитиме все, аби й надалі залишатись важливим майданчиком міжнародного співробітництва України та форпостом євроатлантичної інтеграції нашої держави».

Читайте також: «НАТО мобілізує свої сили у разі відкритого вторгнення Росії в Україну», — Маломуж

У рамках візиту сторони обговорили ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та загальну безпекову обстановку довкола України.

Також мова йшла про стан реформування Збройних Сил і про трансформацію системи підготовки відповідно до підходів НАТО. Зі свого боку Голова військового комітету НАТО запевнив українську сторону в подальшій підтримці України з боку Північноатлантичного альянсу

Схожі новини