Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Звіяні вітром: вулиці ізраїльського міста засипало шекелями

  • 07.04.2021, 19:15
  • 760

На бульварі Бен-Ціона Кармеля в Беер-Шеві десятки випадкових перехожих стали свідками незвичайної події: тротуарами і проїжджою частиною літали тисячі купюр номіналом у 50 і 200 шекелів

На місце події прибули місцеві поліцейські, які почали розпитувати перехожих про походження дивних грошей. Свідчення очевидців різнилися: одні стверджували, що гроші випали з кишені літнього чоловіка, інші бачили, як купюри вилетіли і розлетілися з вікна автомобіля, що промчав повз.

Протягом години поліцейським і випадковим перехожим вдалося зібрати близько 100 тисяч. Зібрані купюри доставлені у відділення поліції.

Водночас поліцейські стверджують, що гроші, які літали вулицею, привернули увагу місцевих жителів і водіїв. «Ми навіть бачили, як молоді жінки прямо в піжамах вибігали з будинків на вулицю і збирали гроші», — розповідає один зі співробітників поліції, який опинився на місці події.

Читайте також: Ізраїльський клондайк: підлітки знайшли майже кілограм тисячолітнього золота

Як пізніше повідомили джерела в поліції, випадкові перехожі, місцеві жителі і водії автівок, що проїжджали повз, встигли зібрати і привласнити близько декілька тисяч шекелів, які лежали на тротуарах площі Вейцмана в Беер-Шевському районі Рамот.

Збирати розсипані гроші і передавати їх на збереження поліцейським перехожі почали тільки після прибуття патрульної машини, а до цього моменту безгоспні купюри ставали здобиччю кожного охочого.

Наразі в поліцію надійшла заява від одного із жителів міста, який стверджує, що з відкритого вікна його машини випадково на вулицю вилетіли купюри на загальну суму в 150 тисяч шекелів. Дізнавшись суму, поліція зробила висновок, що випадковим свідкам події ще до приїзду поліції вдалося зібрати і привласнити загалом близько 50 тисяч шекелів.

Схожі новини