Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олександр Ткаченко: «Держава не може засуджувати артистів, які поїхали працювати до Росії»...

Українці давно вимагають позбавити звань “заслужено-народних” українських і закордонних співаків, які відверто зневажають Україну. Чому Філіп Кіркоров, який підтримує агресивну політику Кремля, досі носить звання народного артиста України?..

Як розповів у програмі «Пере­хресний допит» міністр культури України Олександр Ткаченко, Мін­культ лише оприлюднює рішення СБУ про заборони на в’їзд. Якщо СБУ не зафіксувала порушення, не підготувала необхідних докумен­тів, то Мінкульт, каже Ткаченко, не має права карати. «Якщо артист десь щось висловив, але не по­рушив закону, це його особиста точка зору, яку я не підтримую, за­суджую. Але ми вільна країна. Ми не можемо за кожне висловлюван­ня вводити заборони або навпаки, давати ордени», — сказав Ткаченко.

«Ми не можемо заборонити Ані Лорак, Світлані Лободі або ще комусь, кому подобається Москва… виступати у Москві. Це їхня справа, — вважає Тка­ченко. — І вже громадськість, публічна позиція може говорити про те, будуть сприймати вони таке ставлення людей до того, що вони там виступають, чи ні».

Ткаченко також зазначив: якщо почати процедуру позбав­лення звання народного артиста України Кіркорова й Лорак, то це потягне за собою перегляд всіх інших присвоєних нагород різ­ним артистам.

Довідка «ВЗ»

Філіп Кіркоров підтримує агресивну політику Кремля. Йому заборонили в’їзд до Литви через загрозу національній безпеці. Кіркоров незаконно відвідував анексований Росією Крим, а також свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет України. Ані Лорак після анексії Росією Криму поїхала жити і працювати в РФ. Вона час від часу приїжджає до Києва на таємні концерти, а іноді співачка і не приховує своїх приїздів в Україну.

Схожі новини