Передплата 2024 ВЗ

Зеленський схвалив закон про карантинні виплати підприємцям

  • 06.04.2021, 19:35
  • 615

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає надання 8 тис. грн виплат з держбюджету підприємцям, які опинилися у "червоній" зоні карантину

Про це передає пресслужба ОПУ.

Зеленський підписав закон «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Цей документ був ініційований очільником країни задля підтримки малого бізнесу та людей, які залучені до нього, в умовах посилення карантину.

Відповідно до закону, фізичні особи—підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантинні обмеження у «червоних» зонах, отримають з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тис. грн.

Читайте також: ФОПи можуть отримати виплати на дітей: що потрібно зробити

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія». Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада ухвалила проєкт закону, який пропонує виплати 8 тис. грн фізичним особам—підприємцям та найманим працівникам.

Схожі новини