Передплата 2024 ВЗ

Екссуддю Миколу Чауса вивезли в Україну, - МВС Молдови

  • 05.04.2021, 15:30
  • 652

Молдовські правохоронці затримали одного підозрюваного у викраденні

Міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку заявив, що українського суддю Миколу Чауса, оголошеного в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві, викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.

За словами Войку, якого цитує NewsMaker, підрозділи МВС розслідують справу. Їм уже вдалося встановити кількох організаторів викрадення Чауса і затримати одного підозрюваного.

«Поки рано говорити про звинувачення, у нас тільки один затриманий. Але ми вже знайшли машини, якими користувалися викрадачі, зібрали відбитки пальців, знайшли їх листування, встановили особи деяких викрадачів і їх маршрут», — розповів Войку.

За словами міністра, викрадення здійснили іноземні громадяни, які виїхали з Молдови в Україну. Листування організаторів злочину теж відбувалося українською мовою, зазначив Войку. Чиновник наголосив, що молдовські правоохоронні органи готуються оголосити Чауса у міжнародний розшук.

«Чаус — громадянин України, проти якого в 2016 році в Україні порушили кримінальну справу за підозрою у хабарництві в особливо великих розмірах. У 2017 році Чаус незаконно перетнув молдовський кордон і попросив в республіці політичного притулку. Йому відмовили, але він опротестував рішення влади в суді. Зараз справу розглядає Вища судова палата. Українські правоохоронці неодноразово зверталися до нас із запитами про висилку Чауса, але поки у нього статус прохача притулку, ми не можемо його депортувати. При цьому він може вільно подорожувати по країні і виїжджати за кордон», — повідомив Войку.

Читайте також: У Молдові серед білого дня викрали екссудю Чауса

Схожі новини