Передплата 2024 «Добра кухня»

Незамінний працівник: Максим Козицький торік працював на 16 посадах, - ЗМІ

  • 05.04.2021, 13:30
  • 915

Ще два заступники голови ЛОДА отримують зарплату в компаніях, що належать родині Козицького

Голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький торік отримував у середньому 39,7 тисячі гривень на місяць (476 441 грн за рік). Не така уже й висока зарплата, як на чиновника такого рівня. Утім обласна адміністрація далеко не єдине місце, де Максим Козицький отримував торік заробітну плату. Відповідно до декларації за 2020-й, окрім ЛОДА, Максим Козицький отримував зарплату ще у 15 компаніях, передає «Еспресо.Захід».

Можна було б дивуватися неймовірній працездатності Максима Козицького, якби не той факт, що фактично всі компанії, які платили йому зарплату, належать родині Козицьких. Зокрема це ТОВ «Еко-Оптіма», ТОВ «Карпатський вітер», ТОВ «Орівська ВЕС», ТОВ «Сокальський вітропарк», ТОВ «Енергопарк «Яворів», ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Самбірська сонячна станція» тощо. Отак з роси і води, точніше з сонця та вітру, очільнику області накрапало 2,25 млн грн. зарплати. Разом із платнею в обласній адміністрації виходить 2,7 млн грн.

У власності Максима Козицького дві квартири у Львові площею 81,1 та 175 кв. м. Власного авто чиновник-мільйонер не має, а дружина їздить на «Мазда» СХ-5 2014 року.

Перший заступник Козицького Андрій Годик отримує в обласній адміністрації трохи вищу платню, ніж його шеф — 500 647 грн за рік, або 41,7 тис. грн на місяць. До речі, до призначення заступником голови ЛОДА Андрій Годик працював заступником директора ТОВ «Західнадрасервіс» та юристом у ТОВ «Еко-Оптіма». В обох компаніях він продовжує отримувати зарплату. Зокрема, працюючи за сумісництвом у «Західнадрасервіс», за рік заробив 531 тисячу гривень зарплати. Судячи з декларації, Андрій Годик 2020-го працював за сумісництвом також у ПП «Нордік», ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» та ТОВ «Радехівська сонячна станція», що теж належать родині Козицьких.

Ще один заступник, який потрапив до ЛОДА з сімейного бізнесу Козицьких, — Юрій Бучко. Торік він отримував зарплату за сумісництвом на одинадцяти підприємствах, більшість з яких також безпосередньо належать родині Козицьких. Як заступник голови ЛОДА Юрій Бучко за рік отримав скромні 401 442 грн, або 33,55 тис грн за місяць. Це найменша зарплата з усіх заступників.

Найбільшу зарплату торік отримував заступник голови ЛОДА Іван Собко — 634 230 грн за рік, або 52,8 тис. грн на місяць. Однак для Івана Собка ЛОДА наразі єдине місце роботи. Він досвідчений чиновник, з 2008 року працював на різних посадах у Львівській обласній раді, аж до призначення заступником голови ЛОДА. І хоча Собко не може похвалитися такою неймовірною працездатністю, як заступники з пулу Козицького, які отримують зарплату на стількох підприємствах, зате авто в нього найновіше. Іван Собко задекларував SKODA KODIAQ 2020 року за 922 200 грн.

Наразі Іван Собко залишається єдиним заступником, якого призначили, коли головою обладміністрації був ще Маркіян Мальський. Іще один із заступників Мальського, Тарас Грень, звільнився в лютому. Нині він очолює Західне міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Як заступник голови ЛОДА Тарас Грень за минулий рік заробив 600 500 гривень. Однак навіть цілком пристойна зарплата не втримала його в обласній адміністрації.

Читайте також: Ліжка для ковідних хворих закінчаться за два тижні! А у влади в пріоритеті — «Велике будівництво»…

Схожі новини