Передплата 2024 «Добрий господар»

"З нами поводяться як з неповнолітніми": у Німеччині відбулися масові протести проти локдауну

  • 04.04.2021, 18:45
  • 748

У німецькому місті Штутґарт в суботу, 3 квітня, на протести проти СOVID-обмежень вийшло близько десяти тисяч людей. Більшість із них мітингувала без масок та не дотримувалися соціальної дистанції

Про це із посиланням на місцеву поліцію повідомляє Südwestrundfunk.

Зазначено, що правоохоронці, які від ранку оточили центр міста, розраховували на 2,5 тис. учасників, однак вже до обіду кількість демонстрантів значно перевищила очікування.

«З нами поводяться як з неповнолітніми громадянами», — обурювалися учасники протесту. «Ми присутні на демонстрації, бо вважаємо заходи надмірними», — поділився із журналістами один із мітингувальників. «Це диктатура, тому що права на свободу жорстко обмежені», — підтримав інший демонстрант.

Протести мали переважно мирний характер, однак без інцидентів не обійшлося. Поліція зафіксувала поодинокі напади на журналістів. Одного з мітингувальників — 37-річного чоловіка, який атакував співробітника ЗМІ на Каннштаттер-штрассе, — заарештували.

Під час протестів також зафільмували кидання камінням, а на станції метро Rathaus в центрі Штутгарта силовики конфіскували у компанії з 20 осіб кварцові рукавички, піротехнічні вироби та балаклави. Під час огляду демонстранти чинили опір, внаслідок чого один із поліціянтів отримав легкі ушкодження.

Найбільше порушень зареєстрували на площі Марієнплац, а також під час маршу центральними вулицями міста. Є інформація про пошкодження декількох припаркованих автомобілів.

Для фіксації правопорушень правоохоронці залучили службовий гелікоптер.

«Порушення вимоги щодо носіння масок та дотримання дистанції нами документально підтверджені», — заявили у поліції.

254 особи вже покарані за порушення карантину. Загалом у місті повідомляють про тисячі адміністративних правопорушень під час протестів.

Зауважимо, що у місцевому Міністерстві охорони здоров'я розкритикували мітинг, наголосивши на тому, що постанова штату про коронавірус дозволяє заборонити масові демонстрації, однак керівництво міста від цього відмовилося.

«Це було неправильно з інфекційної точки зору на цій фазі пандемії», — заявив очільник міністерства Уве Лахл.

Читайте також: Людям до 60 років рекомендують обмежитися однією дозою вакцини AstraZeneca

Схожі новини