Передплата 2024 ВЗ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти контрабандистів

  • 04.04.2021, 18:30
  • 565

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 2 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомила пресслужба президента.

Цим рішенням РНБО підтримала внесені Службою безпеки пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій строком на три роки до десяти фізичних осіб.

Президент, розповідаючи про рішення РНБО у своєму відеозверненні, зазначав, що вперше в історії України запроваджуються персональні санкції, зокрема, заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБО, можна назвати топ-десяткою української контрабанди.

Також, згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній.

Кабмін разом з СБУ та Національним банком мають забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності вказаних обмежувальних заходів.

Міністерство закордонних справ уповноважене поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Читайте також: Санкції треба застосувати й до спонсора «Слуги народу» і контрабандиста Іллі Павлюка — ексміністр фінансів Данилюк

Схожі новини