Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Іраку впали дві ракети

  • 04.04.2021, 17:15
  • 650

Дві ракети впали в неділю, 4 квітня, у сільській місцевості поблизу іракської військової авіабази, де розмістилися американські військові

Фото REUTERS
Фото REUTERS

Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Ракети впали на зовнішній паркан бази, розповіли іракські військові. На щастя, ніхто не постраждав.

Згідно з попереднім розслідуванням, напад був спрямований на удар по авіабазі Балад, на північ від Багдада, але ракети не долетіли і вразили село Аль-Бу-Асі на південному сході, заявили представники служби безпеки.

Останній напад на авіабазу Балад був 15 березня, коли щонайменше п’ять ракет потрапили в базу.

Жодна група відразу не заявила про напад, але озброєні групи, які, за словами деяких іракських чиновників, підтримує Іран, раніше заявляли про подібні випадки.

Американські чиновники звинувачують підтримані Іраном збройні сили в регулярних ракетних обстрілах американських об'єктів в Іраку, зокрема — поблизу посольства США в Багдаді.

Парамілітарні угруповання вимагають, щоб усі іноземні війська (американські теж), чисельність яких в Іраку налічує близько 2500 осіб, залишили країну, називаючи їхню присутність окупацією.

В Іраку лишається коаліція під керівництвом США, завдання якої полягає у боротьбі з бойовиками «Ісламської держави», а також місія під проводом НАТО, яка навчає іракські сили безпеки.

Читайте також: Загроза миру: КНДР запустила дві балістичні ракети у бік Японії

Схожі новини