Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британці випробують схему з ковід-паспортами на футбольних матчах

  • 04.04.2021, 14:30
  • 663

Уряд Британії планує випробувати схему ковід-паспортів, щоб безпечно повернути до роботи спортивні матчі, конференції та нічні клуби в Англії

Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на BBC.

У документах вказуватимуть інформацію про те, що людина була щеплена, нещодавно отримала негативний тест чи має природний імунітет.

Тестування схеми триватимуть до середини травня.

Випробовування відбуватимуться під час півфіналу та фіналу Кубка Англії на лондонському стадіоні «Уемблі», чемпіонату світу з снукеру в Шеффілді, масового пробігу у «Хатфілд Хаус» в Хартфордширі та кількох заходів у Ліверпулі, зокрема, вечіра у нічному клубі, бізнес-конференції та кінопоказу в місті.

Першою пілотною подією буде комедійний вечір у Ліверпулі 16 квітня, де учасників аудиторії будуть тестувати на Covid до і після шоу.

Професор Іен Бухан з Університету Ліверпуля допоможе зробити тестування для випробувань у Ліверпулі. Він розповів, що вакцинація не буде критерієм для участі у цих заходах.

Національна служба здоров’я працює над системою, яка дозволятиме людям демонструвати свій статус за допомогою додатку або паперового сертифіката.

Уряд заявив, що також працює з клінічними та етичними експертами щодо звільнення людей, яким щеплення не рекомендоване.

В уряді кажуть, що не хочуть, щоб схема, яку він описує як «сертифікацію статусу Covid», використовували у громадському транспорті або в основних магазинах.

Компаніям в Англії, які можуть відновити роботу найближчими тижнями, зокрема, пабам, ресторанам та точкам роздрібної торгівлі, що не є необхідною, поки не доведеться використовувати цю систему.

Однак джерела стверджують, що необхідність отримання сертифіката для сфери гостинності може виникнути в майбутньому.

Читайте також: У Британії зафіксували сім смертей після щеплення AstraZeneca

Схожі новини