Картопля по-новому: підбірка страв нашвидкоруч
- 04.04.2021, 20:15
- 25.7K
Додамо трохи свята у буденну картоплю - приготуємо пісні і дієтичні, дуже смачні, прості та оригінальні страви з традиційного овоча
Жульєн в картопляних гніздах
Незвичайна і оригінальна подача звичайної страви з картоплі — картопляного пюре і жульєну. Страви з грибів дуже смачні, спробуйте.
Інгредієнти:
Пюре:
Пюре картопляне — 1 кг
Яйце куряче — 1 шт.
Крохмаль — 2 ст. л.
Масло вершкове — 30 г
Сіль за смаком
Жюльєн:
Філе куряче — 600 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Печериці — 300 г
Сіль за смаком
Перець чорний
Сметана — 200 г
Сир твердий (за смаком можна додати менше / більше) — 200 г
Олія — 2 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Картопляне пюре: відварюємо картоплю, перетираємо в пюре разом з яйцем, вершковим маслом і 2 ст. л. крохмалю.
Для жульєну: цибулю, філе та гриби нарізаємо кубиками.
Цибулю обсмажуємо на маслі, додаємо нарізане куряче філе, обсмажуємо. Коли курка підсмажиться — додаємо спеції: сіль, перець, і ваші улюблені.
Потім нарізані гриби обсмажуємо ще хвилин 5−7.
Далі зі сметаною тушкуємо все разом ще кілька хвилин і додаємо натертий сир.
Картопляне пюре відкидаємо через кондитерський мішок на лист, застелений пергаментним папером.
В «гніздо» вкладаємо наш жульєн.
І ще «відкидаємо» бортики з картоплі.
Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15−20 хвилин.
Через 5 хвилин посипаємо наші «гнізда» зверху тертим сиром і ще раз в духовку.
Смачного!
Картопляно-цибулеве пюре
Ніжне, повітряне, ароматне пюре на молоці. Чудовий, смачний гарнір до смаженого м'яса, птиці і дичини!
Інгредієнти:
Картопля — 400 г
Цибуля ріпчаста — 400 г
Часник — 2 зуб.
Масло вершкове — 3 ст. л.
Сіль за смаком)
Молоко (за смаком) — 100 мл
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Картоплю почистити, порізати великими шматками і зварити до готовності в підсоленій воді.
Цибулю порізати.
Смажити її на вершковому маслі, на середньому вогні. Взяти одну ложку від загальної кількості. Через дві-три хвилини додати часник, дрібно порізаний.
Сильно засмажувати цибулю не треба, вона повинна бути злегка золотистою і прозорою. В процесі додати ложку-дві картопляного відвару, підсолити (можна злегка поперчити за бажанням) і довести цибулю до повної готовності.
З картоплі злити воду. Картоплю перетворити в пюре. Молоко підігріти до гарячого.
Цибулю теж перетворити в пюре зручним способом.
З'єднати картопляне і цибульне пюре. Збити міксером, все добре перемішавши.
Далі додати дві ложки м'якого вершкового масла, досолити, якщо потрібно, і влити молоко. Молока взяти небагато. Все відразу вливати не слід! І знову збити, все добре з'єднавши.
Масла використовуйте на свій смак. Замість молока можна взяти картопляний відвар. Таке пюре буде нітрохи не гірше, а зберігатися буде довше! Можна замінити це все вершками.
Подавати відразу ж, прикрасивши улюбленою рубаною зеленню! Смачного!
Картопляні котлети з пармезаном
Ці котлетки можна подати як гарячу закуску, так і основну страву. Просто, ситно і смачно!
Інгредієнти:
Картопля — 500 г
Яйце куряче — 2 шт.
Пармезан (тертий) — ¼ скл.
Цибуля зелена (дрібно нарізана) — 3 ст. л.
Зелень (дрібно нарізана, у мене кріп і петрушка) — 2 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний — за смаком
Часник — 1 зуб.
Олія (для смаження)
Сухарі панірувальні
Картоплю вимити і відварити в підсоленій воді, потім злегка охолодити, очистити від шкірки і розім'яти.
Приправити сіллю і перцем, додати яйця, тертий пармезан, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізану зелень і зелену цибулю.
Сформувати котлети, запанірувати їх за бажанням і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
Подавати відразу ж з будь-яким соусом на ваш вибір. Смачного!
Читайте також: Швидко та корисно: що приготувати з манної крупи?