Передплата 2024 ВЗ

Розробляємо різні сценарії реагування на агресивні дії Росії, - Данілов

  • 02.04.2021, 15:35
  • 484

В РНБО здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації та розробляють різні сценарії реагування на спроби Росії дестабілізувати ситуацію

Про це секретар РНБО заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.

«Сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, зокрема в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань «Запад-2021», — ідеться в повідомленні.

За словами Данілова, Апарат РНБО здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій. «РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні», — сказав він.

Данілов додав, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ відзвітував про загострення конфлікту на Донбасі

Секретар РНБО висловив подяку канадській стороні за всебічну допомогу Україні. «Канада — це наш надійний друг і партнер», — сказав він.

Водночас посол Канади відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики і заявила про незмінність підтримки з боку Канади на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету на тимчасово окупованих територіях України.

Схожі новини