Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Першоквітневий жарт викликав масові заворушення у Брюсселі

  • 02.04.2021, 10:55
  • 630

Тисячі людей у Бельгії в Брюсселі 1 квітня прийшли до парку на анонсований у соцмережах масштабний концерт. Та ситуація вилилася у масові заворушення та бійки з поліцією

Про це повідомляє RTBF.

А все тому, що концерт виявився фейковим. До того ж у Бельгії карантинні обмеження передбачають категоричну заборону масових заходів та зібрань.

Все почалося з оголошення у фейсбуці. Автори анонсу закликали людей вийти на музичний фестиваль з гучною назвою La Boum («Вечірка») до одного з парків столиці Бельгії Брюсселя. На заході начебто мали виступати всесвітньо відомі діджеї.

Повідомлення викликало шалену реакцію у бельгійців — бажання прийти на концерт висловили 18 тисяч людей, а про свою зацікавленість заходом заявили ще понад 50 тисяч. І дійсно, в парк Bois de la Cambre прийшло дуже багато людей — щонайменше кілька тисяч.

На ситуацію не могла не відреагувати поліція. Кількасот правоохоронців зі спецтехнікою прибули на місце та заявили: «Увага! Будьте обережні — поліція очистить територію, присутніх людей будуть штрафувати!»

Читайте також: 1 квітня — день сміху

Та люди не розходилися. Тоді силовики виконали погрозу — і почали розганяти їх, адже подібний масовий захід у Бельгії — це порушення коронавірусних обмежень. До того ж люди були здебільшого без масок та не дотримувалися дистанції.

Під час розгону відбулися бійки, у поліцейських кидали петарди та пляшки, кричали у їхній бік образливі слова. У підсумку — кілька десятків затриманих та травмованих.

Найцікавіше ж у ситуації те, що музичний фестиваль виявився фейковим. Про його проведення «організатори» просто пожартували до 1 квітня.

Схожі новини