Салат, який очищає печінку від токсинів: швидкий рецепт
- 01.04.2021, 19:45
- 76.6K
Цей салат так і називають в народі - «щітка». Він "вимітає" з печінки, шлунка і кишечника жирові відкладення, шлаки, токсини і неперетравлені залишки їжі
У ньому міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів, клітковини.
Про це розповіли лікарі, передає Change.
Дехто використовує його як засіб для схуднення і очищення кишечника. Але дієтологи кажуть, що салат «щітка» корисний і для оздоровлення печінки. Капуста і морква є найкориснішою їжею для неї.
Великий вміст бета-каротину і флавоноїдів покращують стан і працездатність внутрішнього фільтра. Найкраща олія для печінки — оливкова, яким варто заправляти салат. Вона має жовчогінну дію і зміцнювальну властивість. Треба додати до цього салату і сік лимона, в якому міститься антиоксидант вітамін С.
Посилити користь салату можна, додавши до нього яблуко, яке також «чистить» печінку. Та й смак страви це тільки покращить.
На такому салаті дієтологи рекомендують робити розвантажувальні дні або їсти його на вечерю.
Для денної порції на розвантажувальний день знадобиться:
Буряк — 2 шт.
Морква — 2−3 шт.
Білокачанна капуста ½ качана
Яблуко — 1 шт.
Оливкова олія — 2 ст. л.
Сіль, лимонний сік і перець за смаком.
Більшу частину салату треба з'їсти до 15 години. Протягом дня потрібно пити багато води, щоб полегшити виведення шлаків і токсинів.
Читайте також: Що приготувати на сніданок: 5 простих і корисних ідей