Передплата 2024 ВЗ

У МЗС відреагували на переговори Путіна, Макрона і Меркель про Донбас

  • 31.03.2021, 17:15
  • 617

Зрушення у політико-дипломатичному врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту можуть бути досягнуті за наявності політичної волі та залучення всіх країн-учасниць нормандського формату

Про це сказав речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи телефонну розмову президента Франції Емманюеля Макрона, канцлерки Німеччини Ангели Меркель, президента Р Ф Володимира Путіна, передає «Європейська правда».

«Показовими стали сигнали наших європейських партнерів за підсумками розмови з президентом РФ: російська сторона має виконувати зобов’язання дотримуватися режиму припинення вогню, наголошується на необхідності продовження переговорів лідерів „нормандської четвірки“. Коментувати наративи Кремля немає сенсу. Вкотре закликаємо Росію припинити перекладати відповідальність на інших і почати виконувати в повному обсязі свої зобов’язання — як у межах мінських домовленостей, так і домовленостей нормандської четвірки, досягнутих під час паризького саміту», — сказав речник МЗС.

За його словами, насамперед ідеться про дотримання режиму всеосяжного припинення вогню, розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду, поліпшення умов життя людей уздовж лінії розмежування.

«Сьогодні на засіданні ТКГ буде обговорюватися підтвердження режиму припинення вогню. Росія має чудову можливість продемонструвати, що вона не за війну, а за мир. Зі свого боку Україна послідовно виступає за мир і збереження людських життів», — наголосив речник МЗС.

Читайте також: Уряд хоче перенести міністерства з Києва до регіонів

Схожі новини